Supervisie | Hoe doe IK het?
Context
We kijken naar de context waarin jouw vraag zich afspeelt. We bekijken het vanuit meerdere perspectieven,
Supervisie | Hoe doe IK het?
Voor welke onderwerpen is Supervisie geschikt?
Supervisie is geschikt voor een diversiteit aan onderwerpen, zoals:
Kenmerkend voor jou?
Samen kunnen we werken aan:
We kijken naar de context waarin jouw vraag zich afspeelt. We bekijken het vanuit meerdere perspectieven,
We kijken ook naar de complexiteit waarin jouw vraag zich afspeelt en verkennen de verschillende lagen.
We gaan op onderzoek en kunnen we betekenissen die jij aan een vraagstuk geeft, ontregelen.
We kunnen er ook (tussentijdse) evaluatiemomenten in opnemen en te behalen resultaten.
Supervisie is een vorm van begeleid leren die vooral bedoeld is voor professionals die met mensen werken, zoals bijvoorbeeld in zorg en welzijn, onderwijs en hulpverlening.
In je werk kom je vragen tegen als: waarom trek ik mij de opmerkingen van mijn leidinggevende zo aan? Hoe komt het dat ik elke keer dezelfde discussie heb met die collega? Of: waarom heb ik zo’n moeite met het begeleiden van deze cliënt? Tijdens de gesprekken in supervisie gaan we samen op zoek naar patronen die in deze vragen een rol spelen. Je wordt je bewust van jouw gedachten, gevoelens, waarden en normen en krijgt inzicht in hoe deze jouw handelen bepalen. Hierdoor kan je jouw handelen duurzaam verbeteren.
Supervisie voor individu of groep
Supervisie kan zowel individueel als in een groep van maximaal 3 supervisanten (personen die supervisie ontvangen) plaatsvinden. Een supervisietraject bestaat uit een serie van minimaal 10 bijeenkomsten. De duur van elke bijeenkomst is 1 tot 2,5 uur, afhankelijk van of het om een individuele – of groepssupervisie gaat.
Jouw eigen inbreng is essentieel binnen supervisie. Het gaat tenslotte om wat jij graag wilt leren. Daarom vraag ik je om werkervaringen in te brengen die hiermee te maken hebben. Deze ervaringen gaan niet alleen over wat er niet goed gaat. Juist in succeservaringen ligt de mogelijkheid om aan te pakken wat minder goed gaat.
Na het afronden van jouw supervisietraject ontvang je een LVSC – supervisieverklaring. Deze kun je gebruiken voor jouw (her) registratie bij skjeugd.nl, registerplein of registerleraar.nl